TYÖPAJAT JA KURSSIT

Pidän työpajoja ja kursseja tapahtumissa ja työhuoneellani. Kursseillani käydään läpi turvallista ja tehokasta veistotyökalujen käyttöä sekä tuoreen puun käsittelyä. Lähes jokainen lähtee kurssiltani syömäkelpoisen lusikan kanssa.

Voin pitää veistokursseja 1-4 henkilölle työhuoneellani Savonlinnan vanhalla juna-asemalla (soitteessa Asemantie 13) tai max. 10 henkilölle joko minun tai asiakkaan itse varaamassa tilassa. Olen myös valmis matkustamaan mahdollisuuksien mukaan.


KAPUSTA-TYÖPAJA (TP 1)

Tällä kurssilla osallistujat pääsevät vuolemaan lusikka-aihiosta itselleen valmiin lusikan. Lusikka-aihio on valmisteltu kirveellä ennen kurssia.

Työskentelyssä käytetään perinteisiä Mora-vuolupuukkoja ja Wood Tools -merkkisiä lusikkapuukkoja. Kurssilla käydään läpi tuoreen puun käsittelyä, turvallisia ja tehokkaita veistotekniikoita sekä veistoprosessia laajemmin.

Kurssi kestää noin kaksi tuntia ja se voidaan toteuttaa 1-4 osallistujalle työhuoneellani Savonlinnassa tai maksimissaan 10 osallistujalle minun tai asiakkaan varaamassa tilassa.

Toteutustapoja on monia, joten ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää. Lusikoiden sijaan kurssilla voidaan veistää esimerkiksi voiveitsiä tai käydä  läpi yleisiä puukonkäsittelytekniikoita.

Kuva: Teijo Jalkanen
Kuva: Teijo Jalkanen

KENELLE

Kurssit ovat erinomaisia esim. kaveriporukoille, tapahtumiin, polttareihin, yhdistyksille ja työyhteisöille tai vaikka käsitöistä kiinnostuneille perheille. 

Kurssit sopivat niin enemmän käsi- tai puutöitä harrastaneille kuin myös aloittelijoillekin. Olen varma, että kaikille ensi kertaa kurssille osallistuville tulee jotakin uutta opittavaa.

Ryhmien lisäksi voit tulla myös itseksesi työhuoneelleni kurssille. Tällöin sisältö on myös monipuolisempi ja voimme keskittyä sinun toivomiisi asioihin.

Kurssit ovat yli 15-vuotaille. Lapsille ja nuorille suunnattuja kursseja on määrä tulla tarjontaan myöhemmin. 

Tarjoan myös lahjakortteja lusikanveistokursseille.

VALINNAINEN TUOREPUUVEISTO (TP 2)

Jos olet osallistunut kurssilleni jo aiemmin, ja lusikanveiston perusteet ovat tuttuja, voit varata opetusta myös haastavempiin sisältöihin.

Voimme käydä lusikanveistoa laajemmin puun valinnasta kirvestyöstöön ja loppusilauksiin asti. Lisäksi kurssilla voidaan käsitellä veistotyökalujen teroittamista tai muiden puutuotteiden kuin lusikoiden veistoa.

Jos olet veistänyt kauemmin, niin ota yhteyttä ja mietitään yhdessä millainen kurssivalikoima sinulle sopisi. Voit myös rohkeasti ehdottaa erilaisia sisältöjä.

KURSSIEN HINNASTO

Hinnat ovat yhtä osallistujaa kohden. Kaikki kurssilla tarvittava, kuten työkalut, veistopuu ja muu oheismateriaali sisältyy hintoihin.

Kapusta-vuolutyöpaja (TP 1)

Lusikanveisto ja puukolla vuolemisen perusteet. Työhuoneella Savonlinnassa (1-4 henk.). Tilauksesta muussa sijainnissa max. 10 henk. Kesto noin kaksi tuntia.

 40

Valinnainen tuorepuuveisto (TP2)

Asiakkaan toiveen mukaan räätälöity sisältö. Veistotyökalujen teroitus, kirveen ja/tai puukon käytön tekniikat, omavalintaisten tuorepuutöiden teko, lusikan viimeistelytekniikat ym.

20€/h

TULEVAT KURSSIT

Avaan kurssivalikoimaan tulevaisuudessa myös pidempiä päivän ja kahden kursseja, joissa lusikanveistoa ja tuoreen puun käsittelyä käydään syvällisemmin läpi.

Kuva: Ella Karttunen
Kuva: Ella Karttunen

MILLOIN

Työpajoja ja kursseja pidetään pääasiassa arki-iltaisin ja viikonloppuisin sekä sovittaessa myös päiväaikaan. Ota yhteyttä, niin löydetään yhdessä sopiva ajankohta!

Ota yhteyttä

Ole hyvä ja jätä yhteystietosi niin otan sinuun yhteyttä.